Prof. Dr. Sağıroğlu: Doğru planlanmış egzersizler, hipokinetik hastalıklara karşı ilaç gibi etkili

Prof. Dr. İsa Sağıroğlu: Doğru Egzersizler Hipokinetik Hastalıklara İlaç Gibi Geliyor

Trakya Üniversitesi (TÜ) Kırkpınar Spor Bilimleri Fakültesi, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. İsa Sağıroğlu, obezite, Tip 2 diyabet ve hipertansiyon gibi hipokinetik hastalıklara karşı doğru planlanmış egzersizlerin ilaç gibi etkili olduğunu belirtti. Prof. Dr. Sağıroğlu, hipokinetik hastalıkların önlenmesi ve tedavisinde egzersizlerin önemli bir rol oynadığını vurgulayarak, vatandaşların günlük yaşamlarında basit fiziksel aktiviteleri hayatlarının bir parçası haline getirmesi gerektiğini söyledi.

Fitness Egzersizleri Hipokinetik Hastalıklarla Mücadelede Önemli

TÜ Kırkpınar Spor Bilimleri Fakültesi, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. İsa Sağıroğlu, hareketsiz yaşam tarzının sağlık sorunlarını artırdığını belirtti. Sağıroğlu, fitness egzersizlerinin hem koruyucu hem de tedavi edici etkilere sahip olduğunu ifade ederek, bu egzersizlerin kardiyovasküler zindeliği, kas gücünü artırma, ideal vücut kompozisyonuna ulaşma ve hareketliliği artırma gibi faydaları olduğunu dile getirdi.

Günde 30 Dakika Fiziksel Aktivite Önemli

Prof. Dr. İsa Sağıroğlu, haftada en az beş gün, günde 30 dakika düzenli fiziksel aktivitenin hipokinetik hastalıklarla mücadelede önemli bir rol oynayacağını belirtti. Yürüyüş ve bisiklet gibi egzersizlerin yanı sıra haftada iki gün ağırlık kaldırma ve direnç egzersizlerinin de programa dahil edilmesi gerektiğini söyledi. Sağıroğlu, düzenli fitness egzersizlerinin hem hastalıkları önlemede hem de tedavi etmede etkili olduğunu vurguladı.

Hekim Kontrolünde Egzersiz Yapılmalı

Özellikle hipokinetik hastalığı olan bireylerde egzersizlerin hekim kontrolünde ve gözetiminde yapılması gerektiğini belirten Prof. Dr. Sağıroğlu, egzersiz programlarının hasta bireyin durumu ve ihtiyaçları doğrultusunda hekim işbirliğiyle oluşturulması gerektiğini ifade etti. Sağıroğlu, doğru planlanmış egzersizlerin hipokinetik hastalıklarla mücadelede etkili bir tedavi yöntemi olduğunu söyledi.

(DHA)

Related Posts

Konuşulmayan yan etkiler: Uyumak uğruna ne kaybediyoruz?

Uyku ilaçları ya da bitkisel destekler kullanan pek çok kişi kusma, halsizlik, saç dökülmesi gibi yan etkileri yaşasa da bunları paylaşmıyor. İlacın etkisi geçince kilolar geri geliyor, uyku tekrar bozuluyor. Sosyal medyada anlatılanlar çoğu zaman eksik, hatta yanıltıcı.

Kekik suyu hangi hastalıklara iyi gelir? İşte cevabı

Limon ve sarımsağı geride bırakan kekik suyu, antimikrobiyal ve antioksidan özellikleriyle vücuttaki iltihabı azaltıyor, bağışıklığı güçlendiriyor. Doğru kullanıldığında sindirimden cilt sağlığına kadar birçok alanda doğal şifa sunuyor.

Hızlı hazırlanana popüler yemekte kanser uyarısı: ‘Riski yüzde 55 artırabilir’

Hızlı bir öğle yemeği veya atıştırmalık olarak sıkça tercih edilen hazır noodle’lar, sağlığınız için ciddi bir tehdit oluşturabilir. New York’taki Memorial Sloan Kettering Kanser Merkezi’nde iç hastalıkları uzmanı olan Dr. Tim Tiutan, bu popüler yiyeceğin mide kanseri riskini önemli ölçüde artırabileceği konusunda uyarıda bulundu.

Obezitenin gizli tehlikesi ortaya çıktı

Alzheimer hastalığı sadece genetik olmadığı ortaya çıktı. Prof. Dr. Nevzat Tarhan, beslenme düzenindeki bozuklukların beyin sağlığını nasıl tehdit ettiğini çarpıcı şekilde anlattı.

Bağırsaklarınız sinyal veriyor olabilir: Bu belirtileri göz ardı etmeyin

Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Murat Sarıkaya, karın ağrısı, ishal ve kanlı dışkılama gibi belirtilerle seyreden inflamatuar bağırsak hastalıklarının doğru tedavi ve beslenme planıyla kontrol altına alınabileceğini belirtti.

İç Dünyamız Artık Görülüp Ölçülebiliyor!

Zihin, beyin ve bedenin ayrı ayrı değil, bir bütün olarak işlev gördüklerini belirten uzmanlar, aralarındaki uyumun, sağlıklı bir yaşamın temeli olduğunu ifade ediyor.