Gülçin Aksoy’un eserlerinin yer aldığı sergi “Aklımda Bir Şey Vardı” sergisi sanatseverlerle buluşuyor

Depo, Gülçin Aksoy’un “Aklımda Bir Şey Vardı” Sergisine Ev Sahipliği Yapıyor

2024 yılında kaybettiğimiz sanatçı ve akademisyen Gülçin Aksoy’un farklı medyumlarla ürettiği çalışmalardan oluşan kişisel sergisi olan “Aklımda Bir Şey Vardı”, öğrencileri ve kızı tarafından hazırlanmıştır. Sergi, sanatçının not defterlerinden alınan cümlelerle şekillenmiştir.

Sergide, Gülçin Aksoy’un akademi, cinsiyet, beden ve varoluş gibi konuları sorguladığı uzun soluklu pratiğinin farklı dönemlerine yer verilmiş olup, daha önce sergilenmemiş eserler de sergide bulunmaktadır. Sergi, 4 Şubat – 28 Mart 2025 tarihleri arasında Depo’da ziyaret edilebilir.

Ekmel Ertan, Nazım Hikmet Richard Dikbaş, Nermin Saybaşılı ve Zeynep Sayın gibi isimler, Gülçin Aksoy ve eserleri hakkında yazılar yazarak sergiye katkıda bulunmuşlardır. Bu metinlerin çeviri ve düzenlemelerini ise Ahsen Zeynep Özdemir, Esra Oskay, Merve Vural ve Nazım Hikmet Richard Dikbaş üstlenmiştir.

Gülçin Aksoy Kimdir?

Gülçin Aksoy, Türkiye’de güncel sanatın önemli figürlerinden biri olan bir sanatçıdır. Akademik kariyerine Mimar Sinan Üniversitesi’nde başlayan Aksoy, disiplinlerarası yaklaşımı ve insanları bir araya getirme becerisiyle tanınmaktadır. GA, eğitimci kimliğini sanatsal pratiğiyle birleştirerek öğreten, öğrenen ve üreten bir tavır sergilemiştir. Ayrıca, çeşitli kolektiflerde yer almış ve Türkiye ile yurt dışında birçok sergide bulunmuştur.


Anadolu insanının Osmanlı İmparatorluğu zamanında tanıştığı bale nedir?


 

Günün Öne Çıkan Haberleri…

TIKLAYIN – Bahçeli: Sivil direniş kışkırtmalarının darbeye davet olduğunun farkındayız, yüreğiniz yetiyorsa çıkın sokağa da görelim!

TIKLAYIN – RTÜK Başkanı Şahin’den Halk TV’ye: Gereği yapılacak

TIKLAYIN – Son anketten çarpıcı sonuç: İmamoğlu CHP’nin adayı, Mansur Yavaş bağımsız aday olursa oy oranları nasıl olur?

TIKLAYIN – “Turpun büyüğü” dediği bilirkişiyi açıkladı, hakkında dakikalar içinde soruşturma başlatıldı; İmamoğlu’nun çıkışını gazeteler nasıl gördü?

TIKLAYIN – Rıza Türmen | Türkiye’de ifade özgürlüğü

 

Related Posts

Dizinin Cihan’ından “Uzak Şehir” açıklaması: Klişeler şekil değiştirdi

Dizinin Cihan’ından “Uzak Şehir” açıklaması: Klişeler şekil değiştirdi

NATO ÜYESİ ÜLKELER 2025 | NATO’ya üye ülkeler hangileri, kaç ülke üye? NATO ne demek, ne zaman kuruldu, açılımı ne? İşte NATO’nun anlamı ve tarihi!

NATO üyesi ülkeler, NATO Zirvesi’nin ardından yeniden kamuoyunun gündemine geldi. Devlet ve hükûmet başkanlarının, ittifakın etkinlikleri ile ilgili kararlar almak için periyodik olarak bir araya geldikleri NATO Zirvesi, NATO üyesi olmayan ülkelerle ortaklıklar kurmak için kullanılır. Toplam 32 üyeden oluşan NATO 4 Nisan 1949 tarihinde kuruldu. Mart 2024 itibarıyla Bosna-Hersek, Gürcistan ve Ukrayna NATO’ya üyelik isteklerini resmen bildirdi. Türkiye’nin 1952 yılında dahil olduğu NATO, belirli maddeleri işleyişe koyarak üyelerinin bazı haklarını garanti altına almıştır. Peki, NATO’ya hangi ülkeler üye, NATO üyesi kaç ülke var, NATO ne demek? İşte, NATO’nun anlamı ve tarihi hakkında bilgiler.

İsmail Bilen kimdir, öldü mü, neden öldü? Eski AK Parti Manisa Milletvekili İsmail Bilen evinde ölü bulundu

Türk siyasetinin önemli isimlerinden, dört dönem AK Parti Manisa Milletvekilliği yapmış, hukukçu kimliğiyle tanınan İsmail Bilen’in Ankara’daki evinde ölü bulundu. İsmail Bilen neden öldü? sorusu da bu gelişmeyle birlikte merak edildi. 63 yaşındaki Bilen’in ani ölümü, sevenlerini yasa boğdu. Sosyal medyada çok sayıda kişi ve siyasi isim, Bilen için taziye mesajları paylaştı. Peki, İsmail Bilen kimdir, öldü mü, neden öldü?

Bakan Tekin: ‘Zorluklara rağmen güzel bir yılı geride bıraktık’

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2024-2025 eğitim ve öğretim yılının tamamlanmasıyla birlikte geçen eğitim yılını değerlendirdi. Tekin, öğretmenlerle yaptığı çevrimiçi buluşmada, “Önümüzdeki yıl yapay zekâ ile ilgili yeni adımlar atıyoruz. Önerilerinizi bizimle paylaşın” dedi.

15 bin öğretmen ataması mülakatları ne zaman başlıyor? MEB öğretmen ataması sözlü sınavları nasıl olacak, hangi illerde yapılacak?

MEB sözleşmeli öğretmen atamalarında süreç başlıyor. 15 bin öğretmen ataması takvimi ile mülakat detayları da belli oldu. Sözlü sınav giriş belgeleri 13 Haziran 2025 tarihinde erişime açılmıştı. Mülakatlara girecek adaylar giriş belgelerini e-Devlet şifreleri ile edinebilecek. Sınav giriş belgesinde adayın başvuru numarası, sözlü sınav yeri, mülakat tarihi ve saati gibi bilgiler yer alacak. Diğer taraftan sözlü sınav yapılacak her bir alan için bir il belirlendi. Sözlü sınava girecek tüm adaylar bu kapsamda alanlarına göre aynı ilde sınava alınacak. Sonuç değerlendirmesi ise sorulara verilen sözlü cevaplar esas alınarak yapılacak. Peki 15 bin öğretmen ataması mülakatları ne zaman başlıyor? MEB öğretmen ataması sözlü sınavları nasıl olacak? İşte ayrıntılar…

2025 YKS’de kalem, silgi verilecek mi? YKS 2025 küpe takmak yasak mı?

Bu hafta sonu TYT, AYT ve YDT oturumlarıyla gerçekleşecek üniversite sınavına katılacak öğrenciler, sınav öncesi kuralları merak ediyor. Peki, 2025 YKS’de kalem verilecek mi? YKS 2025 küpe takmak yasak mı?