İngiltere’deki skandaldan şimdi de intihar çıktı

İngiltere’de Postane Skandalı: Binlerce Çalışan Haksız Yere Mahkum Edildi

İngiltere’de 1999-2015 yılları arasında yaşanan postane skandalıyla ilgili yapılan kamu soruşturması, ciddi sonuçlara işaret ediyor. Postane skandalı, hatalı yazılım nedeniyle yaklaşık bin postane çalışanının haksız yere mahkum edilmesine neden oldu. Salı günü açıklanan soruşturma bulgularına göre, en az 13 kişinin yaşamına son verdiği, 53 kişinin intihar düşüncesi taşıdığı belirlendi. Ayrıca, birçok çalışanın ciddi şekilde hastalandığı vurgulandı; bu olay ülke tarihindeki en büyük adalet skandallarından biri olarak kabul ediliyor.

Soruşturma Başkanı Wyn Williams, devlete ait postanenin yöneticilerinin, Japon Fujitsu şirketi tarafından sağlanan bilgisayar sisteminin hatalı olduğunu bildiklerine ya da bilmeleri gerektiğine inandığını ifade etti. Ancak, kamuoyuna sistemin hatasız olduğu şeklinde yanlış bilgi verildiğine dikkat çekti. Williams, raporunun ilk cildinde mağdurlar için adil ve tam tazminatın sağlanması gerektiğini vurgulayarak, binlerce kişinin ciddi mali kayıplar yaşadığını belirtti.

İntihar eden ya da başka şekilde olumsuz etkilenen kişilerin hikayelerini detaylandıran rapor, önemli bilgiler içeriyor. Postane Müdürü Martin Griffiths’un 2013 yılında intihar etmesi gibi dramatik olaylar, soruşturmanın derinliklerine ışık tutuyor. İngiltere Ticaret Bakanı Jonathan Reynolds, raporun mağdur alt postane müdürleri ve aileleri için adil tazminat sağlanması adına önemli bir adım olduğunu vurgulayarak, soruşturmanın devam edeceğini belirtti.

Soruşturma kapsamında 226 duruşma gerçekleştirilirken, 298 tanık sorgulandı. Postanenin rolüne ilişkin ayrıntılı değerlendirmelerin yer alacağı ikinci cilt raporunun da yakında yayımlanması bekleniyor.

Related Posts

Adalet Bakanı Tunç’tan ‘Grok’ açıklaması

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca sosyal medya platformu X’in yapay zeka uygulaması “Grok” programıyla ilgili başlatılan soruşturmaya ilişkin “Eğer bir yapay zeka paylaşımını bulunduran, barındıran bir yer sağlayıcı varsa, X platformu, YouTube ve diğer platformlar var, bunlar bu içeriği barındırıyorsa, bunun yapay zekadan geldiği şeklinde kanuni muafiyet söz konusu olmaz.” dedi.

Engin ve Dilan Polat’ın şirketleri hakkında flaş kayyum kararı

Polat ailesinin yargılandığı kara para davasında mahkeme ara kararını açıkladı. Şirketlerin tamamı kayyumdan alınıp denetim altına alındı.

Elon Musk’tan “Amerikan Partisi” açıklaması: Öncelik Epstein dosyalarını ifşa etmek olacak

Musk ile Trump arasında yaşanan tartışma gündeme gelmişti

İngiltere Türkiye’ye resmen 40 adet savaş uçağı teklif etti!

İngiltere’nin, Avrupa’nın ortak üretimi olan Eurofighter Typhoon savaş uçaklarından 40 adet Türkiye’ye satılması için resmi teklifte bulunduğu öne sürüldü.

Kartalkaya duruşmasında salonu çileden çıkaran başsağlığı mesajı!

Kartalkaya davasının üçüncü gününde duruşma başladı. Sanık kürsüsüne çıkan Zeki Yılmaz’ın savunması sırasında başsağlığı dilemesi, mahkeme salonunda gerginliğe neden oldu. Salondaki aileler ayağa kalkarak “Katillerden başsağlığı istemiyoruz” dedi.

Leman dergisi yazı işleri müdürüne gözaltı kararı

Leman Dergisi’nde yer alan Hz. Muhammed ve Hz. Musa’nın karikatürize edilmiş görsellerinin bulunduğu karikatürün yayımlanmasına yönelik yürütülen soruşturma devam ediyor.