Prof. Dr. Sağıroğlu: Doğru planlanmış egzersizler, hipokinetik hastalıklara karşı ilaç gibi etkili

Prof. Dr. İsa Sağıroğlu: Doğru Egzersizler Hipokinetik Hastalıklara İlaç Gibi Geliyor

Trakya Üniversitesi (TÜ) Kırkpınar Spor Bilimleri Fakültesi, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. İsa Sağıroğlu, obezite, Tip 2 diyabet ve hipertansiyon gibi hipokinetik hastalıklara karşı doğru planlanmış egzersizlerin ilaç gibi etkili olduğunu belirtti. Prof. Dr. Sağıroğlu, hipokinetik hastalıkların önlenmesi ve tedavisinde egzersizlerin önemli bir rol oynadığını vurgulayarak, vatandaşların günlük yaşamlarında basit fiziksel aktiviteleri hayatlarının bir parçası haline getirmesi gerektiğini söyledi.

Fitness Egzersizleri Hipokinetik Hastalıklarla Mücadelede Önemli

TÜ Kırkpınar Spor Bilimleri Fakültesi, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. İsa Sağıroğlu, hareketsiz yaşam tarzının sağlık sorunlarını artırdığını belirtti. Sağıroğlu, fitness egzersizlerinin hem koruyucu hem de tedavi edici etkilere sahip olduğunu ifade ederek, bu egzersizlerin kardiyovasküler zindeliği, kas gücünü artırma, ideal vücut kompozisyonuna ulaşma ve hareketliliği artırma gibi faydaları olduğunu dile getirdi.

Günde 30 Dakika Fiziksel Aktivite Önemli

Prof. Dr. İsa Sağıroğlu, haftada en az beş gün, günde 30 dakika düzenli fiziksel aktivitenin hipokinetik hastalıklarla mücadelede önemli bir rol oynayacağını belirtti. Yürüyüş ve bisiklet gibi egzersizlerin yanı sıra haftada iki gün ağırlık kaldırma ve direnç egzersizlerinin de programa dahil edilmesi gerektiğini söyledi. Sağıroğlu, düzenli fitness egzersizlerinin hem hastalıkları önlemede hem de tedavi etmede etkili olduğunu vurguladı.

Hekim Kontrolünde Egzersiz Yapılmalı

Özellikle hipokinetik hastalığı olan bireylerde egzersizlerin hekim kontrolünde ve gözetiminde yapılması gerektiğini belirten Prof. Dr. Sağıroğlu, egzersiz programlarının hasta bireyin durumu ve ihtiyaçları doğrultusunda hekim işbirliğiyle oluşturulması gerektiğini ifade etti. Sağıroğlu, doğru planlanmış egzersizlerin hipokinetik hastalıklarla mücadelede etkili bir tedavi yöntemi olduğunu söyledi.

(DHA)

Related Posts

Obezitenin gizli tehlikesi ortaya çıktı

Alzheimer hastalığı sadece genetik olmadığı ortaya çıktı. Prof. Dr. Nevzat Tarhan, beslenme düzenindeki bozuklukların beyin sağlığını nasıl tehdit ettiğini çarpıcı şekilde anlattı.

Bağırsaklarınız sinyal veriyor olabilir: Bu belirtileri göz ardı etmeyin

Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Murat Sarıkaya, karın ağrısı, ishal ve kanlı dışkılama gibi belirtilerle seyreden inflamatuar bağırsak hastalıklarının doğru tedavi ve beslenme planıyla kontrol altına alınabileceğini belirtti.

İç Dünyamız Artık Görülüp Ölçülebiliyor!

Zihin, beyin ve bedenin ayrı ayrı değil, bir bütün olarak işlev gördüklerini belirten uzmanlar, aralarındaki uyumun, sağlıklı bir yaşamın temeli olduğunu ifade ediyor. 

Nöroloji Uzmanı uyardı: Günlük yaşamı etkileyen unutkanlıkları ciddiye alın!

Nöroloji Uzmanı uyardı: Günlük yaşamı etkileyen unutkanlıkları ciddiye alın!

Uzmanı uyardı: 50 yaş sonrasında görme kaybına neden olabilir!

Sarı nokta hastalığı, 50 yaş ve üzerindeki bireylerde sıkça görülen ve görme kaybına yol açabilen ciddi bir göz rahatsızlığıdır. Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Nursal Melda Yenerel, erken teşhisle bu kaybın önüne geçilebileceğini belirtti.

Beyin ölümü gerçekleşen Iraklı Elias’ın organları umut oldu

Samsun’da kazada yaralanıp, kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen Iraklı Elias Naif Elias Nasır’ın (16) 2 böbrek, 2 kornea, kalp ve karaciğeri, 6 kişiye umut oldu. Nasır’ın dayısı Meşal Gaip Huseyin Nasır, “Biz 9 senedir Samsun’dayız. Vatandaşların bize çok iyilikleri oldu. Biz de buna bir karşılık göstermek istedik” dedi.