Şam’da ‘Türkiye-Suriye Üniversitesi’ kurulacak

YÖK Başkanı Özvar’dan Suriye ile Yükseköğretim İş Birliği

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Özvar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Suriye Yükseköğretim Bakanı Mervan Halebi’nin davetine icabetle geldiklerini ve Suriye’de ülkeler arasında yükseköğretim alanında iş birliğine yönelik önemli bir protokole imza attıklarını duyurdu. Şam’da, Türkiye-Suriye Üniversitesi kuracaklarını belirten Özvar, üniversiteler arasındaki iş birliğini, öğretim elemanı ve öğrenci hareketliliğini artıracaklarını söyledi. Ayrıca, Suriye’deki üniversitelerin bilişim altyapılarının geliştirilmesi için teknolojik destek sağlayacaklarını ve diplomaların denkliği konusunda mutabakata vardıklarını aktardı. Türkiye ile Suriye arasındaki yükseköğretim alanındaki ilişkilerin çok hızlı bir şekilde ileri seviyelere taşınacağını belirten Özvar, bu iş birliğinin büyük önem taşıdığını vurguladı.

Related Posts

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) saat kaçta başlıyor? DGS kaç dakika sürüyor? DGS’den en erken kaçta çıkılır?

2025 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) için beklenen tarih geldi. ÖSYM tarafından düzenlenen ve ön lisans mezunlarının lisans eğitimine geçiş yapabilmesini sağlayan DGS, bu hafta sonu 20 Temmuz 2025 Pazar günü gerçekleşecek. Peki, Dikey Geçiş Sınavı (DGS) saat kaçta başlıyor? DGS kaç dakika sürüyor? DGS’den en erken kaçta çıkılır?

2025 YKS Eşit Ağırlık bölümleri neler? Hangi bölümler EA taban puanı ile alıyor?

Üniversite tercihi yapacak adaylar için puan türüne uygun bölümleri doğru şekilde bilmek büyük önem taşıyor. 2025 YKS Eşit Ağırlık bölümleri tercihi yapacak olan adaylar için 4 yıllık Eşit Ağırlık bölümleri…

Dizinin Cihan’ından “Uzak Şehir” açıklaması: Klişeler şekil değiştirdi

Dizinin Cihan’ından “Uzak Şehir” açıklaması: Klişeler şekil değiştirdi

NATO ÜYESİ ÜLKELER 2025 | NATO’ya üye ülkeler hangileri, kaç ülke üye? NATO ne demek, ne zaman kuruldu, açılımı ne? İşte NATO’nun anlamı ve tarihi!

NATO üyesi ülkeler, NATO Zirvesi’nin ardından yeniden kamuoyunun gündemine geldi. Devlet ve hükûmet başkanlarının, ittifakın etkinlikleri ile ilgili kararlar almak için periyodik olarak bir araya geldikleri NATO Zirvesi, NATO üyesi olmayan ülkelerle ortaklıklar kurmak için kullanılır. Toplam 32 üyeden oluşan NATO 4 Nisan 1949 tarihinde kuruldu. Mart 2024 itibarıyla Bosna-Hersek, Gürcistan ve Ukrayna NATO’ya üyelik isteklerini resmen bildirdi. Türkiye’nin 1952 yılında dahil olduğu NATO, belirli maddeleri işleyişe koyarak üyelerinin bazı haklarını garanti altına almıştır. Peki, NATO’ya hangi ülkeler üye, NATO üyesi kaç ülke var, NATO ne demek? İşte, NATO’nun anlamı ve tarihi hakkında bilgiler.

İsmail Bilen kimdir, öldü mü, neden öldü? Eski AK Parti Manisa Milletvekili İsmail Bilen evinde ölü bulundu

Türk siyasetinin önemli isimlerinden, dört dönem AK Parti Manisa Milletvekilliği yapmış, hukukçu kimliğiyle tanınan İsmail Bilen’in Ankara’daki evinde ölü bulundu. İsmail Bilen neden öldü? sorusu da bu gelişmeyle birlikte merak edildi. 63 yaşındaki Bilen’in ani ölümü, sevenlerini yasa boğdu. Sosyal medyada çok sayıda kişi ve siyasi isim, Bilen için taziye mesajları paylaştı. Peki, İsmail Bilen kimdir, öldü mü, neden öldü?

Bakan Tekin: ‘Zorluklara rağmen güzel bir yılı geride bıraktık’

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2024-2025 eğitim ve öğretim yılının tamamlanmasıyla birlikte geçen eğitim yılını değerlendirdi. Tekin, öğretmenlerle yaptığı çevrimiçi buluşmada, “Önümüzdeki yıl yapay zekâ ile ilgili yeni adımlar atıyoruz. Önerilerinizi bizimle paylaşın” dedi.