Akbank, Girişimcilik Programında Yeni Yatırımlar Yaptı

Akbank, Girişimcilere Yönelik Yatırımlarını Artırıyor

Akbank, Akbank+ kurum içi girişimcilik programı aracılığıyla kendi çalışanlarına destek sağlayarak yeni yatırımlar yapmaya devam ediyor. Bu program sayesinde 4 yeni girişim ekosisteme katılırken, Akbank’a yapılan toplam yatırım tutarı 2 milyon dolara yükseldi.

Akbank+, İnovasyona Destek Veriyor

Akbank, Akbank+ programı ile girişimciliği ve inovasyonu teşvik ederek Akbank çalışanlarına destek olmaya devam ediyor. Akbank LAB’de hayata geçirilen bu program, Akbanklıların girişimlerini tam zamanlı olarak sürdürmelerine olanak tanırken, programı başarıyla tamamlayan çalışanlar yatırım alarak girişimciliklerine devam edebiliyor.

Akbank’ın verdiği bilgiye göre, banka içinde geliştirilen girişimler desteklenmeye devam ediyor. İlk dönemde Voltla’ya 500 bin dolar yatırım yapıldıktan sonra Fundero’ya 200 bin dolar, ikinci dönemde ise 400 bin dolar değerinde yatırım yapıldı. Bu girişimlerin yanı sıra atık süreçlerini dijitalleştiren Waste Log ve elektrikli araç kullanıcılarına hizmet sunan Voltla gibi yenilikçi girişimler de desteklenmeye devam ediyor. Akbank+, yaptığı yatırımlarla toplamda 2 milyon dolarlık bir desteği aştı ve üçüncü döneme hazırlanıyor.

Akbank Yetkililerinden Olumlu Geri Bildirimler

Akbank Bireysel Bankacılık ve Dijital Çözümler Genel Müdür Yardımcısı Burcu Civelek Yüce, programın başarısından memnuniyet duyduklarını belirterek yenilikçi çözümlerle müşterilere ve iş ortaklarına değer sağlamaya devam ettiklerini vurguladı. Akbank İnsan ve Kültür Genel Müdür Yardımcısı Pınar Anapa ise programın Akbank çalışanlarına önemli bir gelişim fırsatı sunduğunu ve başarılı girişimlerle ekonomik, çevresel ve toplumsal değer oluşturmanın gurur verici olduğunu dile getirdi.

Fundero ve Voltla: Başarılı Girişimler

Akbanklılar Uğur Emre Baykal, Tarık Hayat ve Mehmet Bora Aydın tarafından geliştirilen Fundero, e-ticaret sektörüne yenilikçi bir finansman platformu sunarken Esra Gül Korkmaz ve Özgür Barış tarafından geliştirilen Voltla, elektrikli araç kullanıcılarına özel hizmetler sunuyor. Başarılı girişimler arasında yer alan Fundero ve Voltla, yeni yatırımlarla büyümeye devam ediyorlar.

Related Posts

Küresel piyasalar tarife endişelerinin yeniden yükselmesiyle karışık seyrediyor

ABD Başkanı Donald Trump’ın “Önce Amerika” politikası kapsamında attığı adımların olası sonuçlarına yönelik belirsizlikler sürerken, Trump’ın 9 Temmuz’a kadar ertelediği gümrük tarifelerinin süresini uzatmayı düşünmediğini açıklaması, piyasalarda …

KAİSDER’de bayrak değişimi

Kadın İşveren ve Sanayiciler Derneği (KAİSDER)’in 5’inci Genel Kurulu gerçekleştirildi. Yönetim Kurulu Başkanlığı’na Mehlika gider seçildi. Mehlika Gider, “Nitelikli kadın girişimci sayısını artırmak ve bizi her sektörde başarıya ulaşmaktan alıkoyan …

Bakan Işıkhan’dan en düşük emekli maaşına zam açıklaması

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 3 Temmuz’da enflasyonu açıklaması ile SSK ve Bağ-Kur emekli maaş artışı da belli olacak. Emekliler 6 aylık enflasyon farkı alacak. Ancak kök maaşı 14 bin 469 liranın altında olanlar bu farktan yararlanamayacak. Bu …

SGK uzmanından emeklilere kötü haber: ‘Tekrar hatırlatıyorum temmuz ayında…’

Sosyal güvenlik uzmanı İsa Karakaş, haziran enflasyon verisi sonrası memur emeklilerinin zam oranının beklentilerin altında kalacağını belirtti. Refah payı ve eşitleme ihtimali bulunmuyor.

Tahliye taahhütnamesine Yargıtay onayı; kiracı iddiasını kanıtlayamadı

Tahliye taahhütnamesine Yargıtay onayı; kiracı iddiasını kanıtlayamadı

Çanakkale’nin çay bardağına sığmayan kirazları yurt dışına gönderiliyor

Türkiye’nin önemli meyve üretim merkezlerinden Çanakkale’nin Lapseki ilçesinde üreticiler, “Lapseki devi” olarak bilinen kirazı ihraç ederek ülke ekonomisine katkı sağlıyor.